Главная Новости

Речные путешествия

Опубликовано: 18.06.2022

Речные путешествия

Какие семь самых дорогих круизных лайнеров в мире?

Один из самых комфортных и роскошных способов путешествовать - это круизные лайнеры класса люкс, смотрите тут. Их отличает роскошные каюты и множество возможностей для развлечения пассажиров, а также гигантские размеры и, конечно же, высокая цена. На таких кораблях самые дорогие организованные рейсы. Они похожи на небольшие плавучие развлекательные городки, где можно найти практически все, что есть на суше - от множества ресторанов и кинотеатров до картинговых трасс и аквапарка.

Поскольку круизные лайнеры более доступны для роскошных яхт, чем роскошные яхты, они играют важную роль в многомиллиардной индустрии морского туризма.

Экскурсии на круизном лайнере отличаются яркими впечатлениями и впечатлениями в сочетании с превосходными каютами и безупречным сервисом. Конкурируя за клиентов, круизные компании постоянно расширяют спектр развлечений на борту.

Цена круиза напрямую зависит от стоимости корабля. И чем дороже корабль, тем дороже путешествие.

И это семь самых дорогих круизных лайнеров на начало 2021 года, оцененных примерно в 1 миллиард долларов. Allure of the Seas, круизный лайнер класса люкс, входит в два самых дорогих круизных лайнера в мире. Второй лайнер круизных лайнеров класса Oasis компании Royal Caribbean International, The Charm of the Seas, стал крупнейшим пассажирским лайнером, спущенным на воду в конце 2009 года.

По данным компании, строительство лайнера мирового класса на верфи STX Europe в городе в городе обошлось примерно в 1,4 миллиарда долларов. На судне есть двухпалубный танцевальный зал, каток, 25 ресторанов, театр на 1380 мест и др.

Symphony of the Seas от Royal Caribbean International - крупнейшее в мире пассажирское судно, находящееся в эксплуатации. По понятным причинам это одно из самых дорогих круизных лайнеров в мире стоимостью 1,35 миллиарда долларов. Судно совершило свой первый рейс в 2018 году. Роскошный лайнер имеет 18 палуб и может перевозить до 6680 пассажиров и 2200 членов экипажа. В «Симфонии морей» 22 ресторана, 24 бассейна, детский аквапарк, ледовый каток, баскетбольная площадка в натуральную величину и две 43-футовые стены для скалолазания.

Един от най-скъпите лайнери на норвежките круизни линии - "Норвежки епос" (Norwegian Epic), струва 1,2 млрд. долара, заради уникалния си дизайн и размери. На лайнера се намира един от най-големите аквапаркове, а единичните каюти са забележителни с размера и лукса си. При построяването си той е бил третият по големина в света (с дължина близо 330 м и ширина 52 м) круизен кораб, с възможност да превозва 4228 пасажери. През миналата година на "Норвежки епос" е направен ремонт, за да се добави още лукс за пасажерите.

AIDAnova, първият от новите лайнери от клас Excellence, е петият по големина пасажерски кораб в света. Производството на този луксозен кораб в корабостроителницата Meyer Werft в городе струва около 1,1 млрд. долара. AIDAnova е с дължина 337 метра и има над 2600 каюти за общо 6600 пасажери, а екипажът е 1500 човека. Корабът разполага със 17 ресторанта, 23 бара, луксозен спа-салон, театър и още множество възможности за забавления.

Круизният лайнер MSC Meraviglia на компанията MSC Cruises е основният кораб от новия клас кораби на MSC Cruises, строящи се от компанията STX France. Стойността на производството на един кораб от посочения клас, както се съобщава, е около 1 млрд. долара. В случая се уточнява, че всеки круизен кораб от новия клас е част от инвестиция на обща стойност 10,2 млрд. долара, като до 2026 г. трябва да бъдат готови общо 11 луксозни кораба. MSC Meraviglia е с дължина 316 м и има 15 пасажерски палуби. Корабът е предвиден за до 4500 пасажери и 1536 човека екипаж.

Съвсем новият гигантски луксозен круизен кораб "Норвежко блаженство" (Norwegian Bliss) на Norwegian Cruise Line, който се отправи на първото си плаване миналата година, също спада към лайнерите, построени за около 1 млрд. долара. Корабът е с 20 палуби, има 2220 каюти за 4000 пасажери, а екипажът е от 1700 човека. За отдиха на своите пасажери "Норвежко блаженство" предлага елегантен лукс, вкл. няколко тематични зони за хранене и барове, наблюдателна площадка с площ почти 2000 кв. м, театър с 800 места, двуетажна писта за картинг и т.н.

Лайнерът Celebrity Edge на компанията Celebrity Cruises е още един нов луксозен кораб на стойност от 1 млрд. долара, който понастоящем е в експлоатация. Круизният кораб Celebrity Edge е построен от компанията STX France и е първият от клас Edge. Плавателният съд е с дължина 1004 фута и е предназначен да превозва 2918 пасажери и 1377 човека екипаж. Освен с многото си ресторанти и места за забавления, корабът е известен и с най-високотехнологичното кино, което е с панорамни прожекционни екрани и въртящи се спираловидни стълби.




Янки Филипповна
18.06.2022 в 15:42
Путешествие по реке Ориноко Предисловие Александр Гумбольдт, великий путешественник и исследователь, родился в 1769 году в Берлине. С ранних лет он проявлял большое усердие в различных областях обучения и оказывал неисчерпаемые услуги. Уже во время своего первого путешествия через Бельгию, Нидерланды и обратно через Париж в Германию он показал, что понимает путешествия как науку, изучающую взаимосвязь между явлениями природы и обычаями людей каждой страны. Путешествие в субтропики во времена Гумбольдта требовало огромных усилий, и исследования наталкивались на различные препятствия, которые их сдерживали. Гумбольдт отправился в Южную Америку с разрешения испанского правительства, имевшего там свои поместья, на испанском фрегате «Пизарро» вместе со своим французским другом Эме Бонпланом.[...]

Все комментарии
rss